1hr 37mins

Hmmm… either I was driving faster than yesterday or the jam was not as bad. Well, neither to be exact but the main reason for beating yesterdays time of 2hrs++ was due to the fact that I left the office at 4.45PM.

Though I did reach home an hour earlier compared to yesterday, the rain was even ‘badder’ today as it was almost non stop cauing the some major roads (including smack right in front of my ofice) to be flooded. How bad? I’m sure we’ll get some visual on this matter in Saturday’s printed media.

Again I pose this question : What on earth are the authorities doing about this? The public is tired of lame excuses! So please, please, please do something ASAP. & for those who said “use the public transport” – If its really efficent, why did the putra LRT in Masjid Jamek had to be shut down this evening?

Was the underground station flooded in knee deep waters too ??!

Advertisements
Comments
2 Responses to “1hr 37mins”
  1. kalut says:

    weih..aku lagi best ptg td.igtkan relek la ujan pn aku stil bleh blk nek lrt.rupanya lg “baddest” laa…imagine from KLCC – Terminal Putra (last station) it took me 4 hours and 7 minutes..nak tunggu kt station and time wasted waiting ada dlm 3 jam lebih..and the journey took 56 minutes..every station, ada lebih kurang 7 station dari KLCC ke terminal putra, stop labih kurang average 5 minit + slow moving lrt..so,mmg “kow” la hari ni aku kt dlm lrt..sampai aku maghrib kt ofis, pastu g dinner pastu tggu tren lagi sejam pn tak dpt naik lg..memula katanya banjir kt trek menghala ke wangsa maju..pastu dlm kul 9 lebih,kata ada masalah teknikal kt kl sentral..duh,takde reason lain la diorang nk bg..pastu announcement kuar bila dh nk 2 jam org tggu kt stesen tu..mmg unbelievable la..letih sgt aku ni smpi bleh silap dgr announcement kata “gangguan teknikal” aku mcm dgr “gangguan seksual” plak..mmg menguji tahap kesabaran aku..hopeless la lrt ni..FYI,the service is getting worse day by day..byk org komplen,termasuk aku..pantang nek lrt aircond tak pasang, aku tulis kt rapidkl..email aku byk kt diorang..ada satu hari tu,shutter pintu kt stesen KLCC nk ke suria tak buka sbb takde letrik, aku anto email komplain..sepatutnya beli la shutter yg boleh buka secara manual..ko bayangkan la org kene lintas jln ampang tu,pagi2 kt jln yg sesak tu,dr avenue K nk ke klcc..bahaya tul..tp,alhamdulillah aku dh selamat smpi umah kul bape pn aku tak igt..dlm 1130pm kot..flat la..energy wasted for waiting..seb baik esok tak keje,kalu tak sure aku masuk lmbt or amik EL je..KL pantang ujan,sure lumpuh..

  2. not yet dato' -k- says:

    hahaha,, aku rasa nih konpirasi gomen kot. nak bagi org2 kat US takder selra nak invade KL. sure dalam pikiran org luar, hampeh sunnguh sistem kat KL nih. kat mesir banjir setahun sekali pun ada tamadun boleh buat piramid. tapi kat KL, dah ada tamadun pun takleh nak handle hujan besar sikit.

    teringat kat pepatah. “nak uh-uh, baru nak korek lubang”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: